Начало Новини
Четвъртък, 16 Юни 2016    Печат

2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата на България – тази паметна дата и 70-ият пореден национален Ботев поход са основен акцент в броя.

Темата продължава с рубриката „100 национални туристически обекта", където са представени Националният музей „Христо Ботев" и Музеят „Параход Радецки".

Сред проявите, белязали интензивния съюзен живот на БТС, е провеждането на Общо събрание на 28 май, 28-ият национален песенен празник „Псните на България", проведен в Стара Загора, традиционният поход-поклонение „По пътя на четата на поп Харитон и Бачо Киро", 20-ият спортно-туристически празник на учениците от Столична община, състоял се на Витоша. В рубриката „Прояви" има много информация за дейността на туристически дружества от цялата страна.

И в този брой продължава Пътеводителят „Ком – Емине", както и рубриката „Туристически маршрути около хижите на БТС", водена от Йордан Йорданов.

За големия успех на алпинистите Боян Петров и Атанас Скатов в Хималаите разказва доц. Сандю Бешев.

Аконкагуа – най-българският връх в Южна Америка - е статия на доц. Сандю Бешев в рубриката „Континенталните първенци", която ще привлече вниманието на любопитните читатели.