Печат

Рокаджии и млади таланти ще пеят благотворително за хижа „Богдан”

Българският туристически съюз ви кани на благотворителен концерт за реконструкцията на х. ”Богдан” на 24-и юни (понеделник) от 18:00 ч. в Борисовата градина, Летен театър. Концертът е в рамките на първата в ново време дарителска кампания на БТС „Да възстановим заедно х. ”Богдан” - една от възловите хижи в красивото Средногорие,

 изгоряла при неизяснени обстоятелства преди 20-тина години. В програмата – изпълнения на елитния туристически хор „Планинарска песен”, на изгряващи и греещи на музикалния небосклон звезди,на младата и бързоразвиваща се рок банда „Stereorush”, сладурите от студио „Prodens” при 171-о училище в Нови Искър и др. Ще има и много изненади!


Очакваме ви, вземете с вас и приятели!

Дарителската кампания за събиране на средства за хижа „Богдан” продължава. Всеки, който иска да се включи в нея, може да пуснe дарителски SMS с текст DMS HIJA на единен дарителски номер 17 777 с цена 1 лв. за трите мобилни оператора или да направи дарение по дарителската сметка:
Банка ДСК, клон Отечество, София
IBAN: BG 75STSA 93 000000024 154
BIC: STSABGSF

В кампанията досега се включиха туристически дружества, индивидуални туристи, граждани, фирми. Предстои в скоро време реконструкцията да започне. Първоначално трябва да се изгради нулевия цикъл, а след това ще продължи изграждането на хижата до окончателното й завършване. В хода на строителството в кампанията се очаква да се включат много доброволци, които да помогнат с материали, техника или труд. С доброволен труд са изработени и архитектурния и конструктивния проекти на новата хижа. Те са дело на арх. Христо Бараков и инж. Диляна Кръстева.
Новата туристическа хижа ще даде подслон на стотиците туристи, които ежегодно изкачват средногорския първенец връх Богдан. Тя ще разполага с около 40 легла, туристическа столова и кухня, както и с платформа за хора с увреждания.

За повече информация:
Е-мейл адресът e защитен от спам ботове.
Мариана Филчева; 0882/ 966 311

Добавете коментар


Защитен код Обнови