Новини

Печат

Хижа „Богдан” беше представена на националната спортна панорама

Кампанията за възстановяване на хижа „Богдан” получи нова доза популярност по време на националната спортна панорама, която се проведе в Южния парк на 12 и 13 октомври. Наред с представянето на националните движения „Опознай България-100 НТО” и „Покорител на 10-те планински първенци”, и спортно-туристическите дейности на организацията, на шатрата на БТС беше поставен транспарант за кампанията за възстановяване на средногорската хижа. Всички посетители на шатрата на БТС получиха и от специалните двуезични флаери за кампанията. Целта беше посетителите на голямата спортна проява, в която участваха над 50 спортни организации, да научат повече за дарителската кампания на БТС и да я подкрепят. Кампанията ще продължи и в следващите прояви, организирани от БТС и туристическите дружества. 

Е-мейл Печат ПДФ

„ТИТАН ЗЛАТНА ПАНЕГА” ДАРИ 90 ТОНА ЦИМЕНТ ЗА Х.”БОГДАН”

„Титан Златна Панега-Цимент” АД направи дарение от 90 тона цимент за изграждането на новата хижа „Богдан”. Договорът за дарение беше подписан на 11.09.2013 г. от изпълнителния директор на фирмата Александър Чакмаков и изпълнителния секретар на БТС Венцислав Удев. Дарителят ще поеме и транспортните разходи до мястото на строителството. Съгласно подписания договор количествата цимент ще се доставят на четири етапа, които съответстват на сроковете за изграждането на обекта. Първите количества цимент ще бъдат доствени в периода м.април – м.септември 2014 г., когато ще започне изграждането на новия туристически обект.По този начин, най-голямата фирма за производство на висококачествен цимент и бетонови смески в страната, се присъедини към благодородната кауза за възстановяване на изгорялата преди 20 г. средногорска хижа.

Изказваме най-сърдечна благодарност към ръководството на „Титан Златна Панега-Цимент” АД за направеното дарение. 

Печат

Рокаджии и млади таланти ще пеят благотворително за хижа „Богдан”

Българският туристически съюз ви кани на благотворителен концерт за реконструкцията на х. ”Богдан” на 24-и юни (понеделник) от 18:00 ч. в Борисовата градина, Летен театър. Концертът е в рамките на първата в ново време дарителска кампания на БТС „Да възстановим заедно х. ”Богдан” - една от възловите хижи в красивото Средногорие,

Последно променен на Събота, 22 Юни 2013 19:04 продължава>
Печат

DNEVNIK.BG подкрепи кампанията за х.„Богдан”

Новинарският сайт DNEVNIK.BG се присъедини към благородната кауза за събиране на средства и възстановяване на знаковата за Средногорието хижа "Богдан". Електронното издание публикува банер с линк към сайта на БТС и специалната страница за дарителската кампания. Изказваме им нашата благодарност за ценната подкрепа, която оказват на кампанията.

Последно променен на Събота, 01 Юни 2013 06:03
Печат

Хижа „Богдан” в Дарик радио

 

Изпълнителният секретар на БТС Венцислав Удев и зам. кметът на община Копривщица Стоян Гарчев гостуваваха в предаването „Ники Кънчев шоу” по националното Дарик радио. Поводът за гостуването им бе дарителската кампания на БТС за възстановяване на средногорската хижа „Богдан”. Докъде е стигнала кампанията, кой с какво се включва в нея и как помага, какви резерви има още за събирането на сумата, необходима за изграждането на новата хижа – на тези и още куп въпроси на водещия Ники Кънчев отговаряха двамата.

Последно променен на Вторник, 21 Май 2013 10:19 продължава>

Страница 1 от 3